Zoeken

Stichting Hassan II lanceert informatiecentrum voor wereld-Marokkanen

26 juni 2021 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In het kader van Operatie Marhaba 2021 heeft de Hassan II Stichting in Rabat een informatiecentrum voor de Marokkaanse diaspora gelanceerd, die wereld-Marokkanen die het koninkrijk tussen 25 juni en 15 september bezoeken moet ondersteunen met uiteenlopende zaken.

De stichting heeft verklaard dat het nieuwe informatiecentrum ter beschikking staat van de Marokkaanse diaspora voor vragen over uiteenlopende zaken. Er zou bij wereld-Marokkanen vooral behoefte zijn aan hulp en ondersteuning bij juridische en economische kwesties. Het centrum zal van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur bereikbaar zijn.

Om wereld-Marokkanen van dienst te kunnen zijn met advies en assistentie op het gebied van belasting- en grondkwesties, zijn er specialisten van het directoraat-generaal Belastingen en het Nationale Agentschap voor Landconservatie toegewezen aan het centrum. Daarnaast beschikt het nieuwe orgaan over een juridisch en sociaal bijstandscentrum die wereld-Marokkanen gaat ondersteunen met juridische en administratieve procedures.

Lees ook: Marokkaanse overheid stroomlijnt informatievoorzieningen voor wereld-Marokkanen

Daarnaast moet het centrum de Marokkaanse diaspora aansporen om in Marokko te investeren. Alle vragen over douane-kwesties zullen op afstand worden afgehandeld door de Algemene Directie Douane in overeenstemming met de Hassan II Stichting.

Via de website van het informatiecentrum zal voortdurend informatie worden gepubliceerd over het lucht- en zee-verkeer in het kader van Operatie Marhaba 2021. Wereld-Marokkanen die vragen hebben over economische zaken kunnen het centrum bereiken op telefoonnummer (+212) 07 62 84 11 65. Voor juridische bijstand kan er gebeld worden naar het (+212) 07 62 86 92 59. Vragen over juridische bijstand en economische kwesties kunnen ook schriftelijk worden ingediend via de website fh2mre.ma of via het e-mailadres bod@fh2mre.ma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team