Zoeken

Ontploffing bij halal slagerij in Den Bosch

28 juli 2021 - 12:40 - Wereld

©

Maandagnacht heeft zich bij de islamitische slagerij Jaraya in Den Bosch een ontploffing voorgedaan. Daarbij raakten de voordeur van de winkel, een bushokje en meerdere auto’s beschadigd.

Volgens de politie ging een explosief rond 02:00 uur ’s nachts af. Later werd een tweede explosief gevonden die niet was afgegaan. Deze zou door de EOD tot ontploffing worden gebracht. De ontploffing zorgde vooral voor glasschade.

Lees ook: Ali omgekomen bij gasontploffing in België, aanwijzing voor brandstichting

Buren vertelden over de explosie aan Omroep Brabant. "We zaten rechtop in bed. De boel begon te trillen en alarmen van auto’s gingen af", zegt een vrouw. Een andere buur vertelt dat hij dacht het vuurwerk was. Toen hij naar buiten keek zag hij ook niets en ging terug slapen. Pas toen hij dinsdagochtend wilde gaan werken ontdekte hij dat zijn auto beschadigd was.

Dertien nabijgelegen huizen werden uit voorzorg geëvacueerd na de ontploffing. De bewoners werden in een buurthuis opgevangen en mochten na enkele uren naar huis terugkeren. Een onderzoek werd ingesteld naar de explosie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team