Zoeken

Actie om Nijmeegse Oussama (20) in Marokko te begraven levert 6000 euro op

8 juli 2021 - 10:40 - Wereld

Foto De Gelderlander

In de nacht van zaterdag op zondag heeft op de A12 bij Bennekom in Nederland een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Daarop kwam er een spontane geldinzameling op gang toen bleek dat de 20-jarige Oussama niet verzekerd was en zijn familie niet genoeg geld had om de kosten van de repatriëring te dragen.

Het ongeval vond plaats rond 03:15 uur in de nacht van zaterdag op zondag. Oussama en een 21-jarige vriend uit Nijmegen ramden met hun Fiat 500 tegen een vangrail. Daarna kwam hun auto midden op de weg tot stilstand. Toen de Nijmegenaren uit de auto stapten, werden ze geschept door een grijze Toyota. Oussama is ter plekke overleden en zijn vriend werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurster van de Toyota is door de politie aangehouden. Dat is volgens de politie standaardprocedure bij dergelijke ongevallen. Haar blaastest was negatief. "Ze heeft op het bureau een verklaring afgelegd, daarna mocht ze naar huis gaan", zegt een woordvoerder van de politie aan de Gelderlander. De vrouw is doorverwezen naar slachtofferhulp. "Ook voor de politiemensen die erbij waren, is er interne hulp ingeschakeld. Deze collegiale ondersteuning is van groot belang in de verwerking en het voorkomen van onverwerkte trauma’s."

De familie van Oussama had aangegeven dat het hun ’vurige wens’ is om de jongeman in Marokko te begraven. Vrienden en bekenden zamelden inmiddels ruim 6000 euro in om het lichaam te kunnen repatriëren naar Marokko en de begrafenis betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team