Zoeken

Ali omgekomen bij gasontploffing in België, aanwijzing voor brandstichting

26 juni 2021 - 19:00 - Wereld

©

In de Olmenlaan in het Belgische Zele is er een enorme brand uitgebroken gevolgd door een gasontploffing. Daarbij is een 44-jarige man om het leven gekomen. De schade aan de sociale huurwoning van de overleden Ali is enorm. De onderburen konden op tijd hun huis verlaten en zitten momenteel in een noodwoning. Het parket denkt na de eerste onderzoeksresultaten dat het om opzettelijke brandstichting gaat.

De ontploffing vond plaats op donderdag omstreeks 14 uur en was tot in het nabijgelegen Berlare te horen, schrijft Het Nieuwsblad. In de keuken van een sociale huurwoning was er een gasophoping ontstaan die de oorzaak is van de ontploffing. "We hoorden een luide knal en kwamen buiten om te zien wat er aan de hand was", zegt een buurtbewoner. "En toen zagen we de ravage. Die muur die in brokken naast het huis lag, niet normaal. Die man die er woonde, daar hadden we geen contact mee. We kenden hem niet goed."

De brandweer van Zele kreeg het vuur niet meteen onder controle. "We hebben de gasmaatschappij direct laten komen, want naar binnen gaan om het vuur te bestrijden lukte niet", zegt Thijs Dauwe van de brandweer van Zele. "De bewoner onder de getroffen woning kon op eigen houtje buiten raken, net als de mensen uit de aanpalende woning. Daaruit konden we wel nog een hondje redden. De woning waar de explosie plaatsvond is totaal vernield, die eronder is onbewoonbaar. De andere huizen leden rook- en waterschade."

Het brandweerkorps uit Lokeren en de rescue dog van het korps van Dendermonde kwamen ook ter plaatse maar ze konden Ali niet meer redden. Inmiddels heeft het parket Oost-Vlaanderen een branddeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld voor verder onderzoek en kwam ook het labo ter plaatse. "Uit de eerste bevindingen van de branddeskundige zijn er aanwijzingen dat het om een opzettelijke brandstichting zou gaan. Door de brand ontstond een ontploffing", zegt het parket. Mogelijk heeft de man de brand zelf gesticht. Het parket van Oost-Vlaanderen sluit een wanhoopsdaad niet uit.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team