Zoeken

Meerdere Marokkanen omgekomen bij zware ontploffing in Antwerpen (video)

14 juni 2024 - 19:00 - Wereld

©

Een hevige explosie heeft donderdagochtend een woongebouw in de gemeente Hoboken in Antwerpen verwoest. Daarbij vielen vier doden, waaronder de tienjarige Houda, en vijf gewonden. Meerdere slachtoffers zijn van Marokkaanse afkomst.

Rond 6.15 uur donderdagochtend trof een explosie van zeldzame kracht de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Een vier verdiepingen tellend gebouw, gelegen in een dichtbevolkt gebied, werd volledig vernield door de explosie. Brokstukken werden tientallen meters ver geslingerd, wat getuigt van de kracht van de explosie.

Lees ook: Maissa (17) komt om bij vreselijk ongeval in Antwerpen

De menselijke tol is zwaar. Vier mensen kwamen om bij de ontploffing, waaronder een tienjarig Marokkaans meisje, Houda. Twee andere slachtoffers werden geïdentificeerd als Mohamed Boulahkrif (44), en Mina Marc (47), de moeder van Houda. Over het vierde slachtoffer is niets bekend. Vijf andere mensen raakten gewond, waarvan twee ernstig.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. De zoekacties waren bijzonder moeilijk door de instortingsgevaar van het door de explosie verzwakte gebouw. De brandweerlieden moesten het gebouw "steen voor steen" slopen om eventuele slachtoffers te vinden.

De oorzaak van de explosie is nog niet vastgesteld. De speurders vermoeden een gaslek. Controles hebben echter uitgewezen dat de gasmeters van het gebouw intact waren, waardoor deze hypothese onzeker blijft. Andere scenario’s, zoals de explosie van een clandestien drugslaboratorium, worden niet uitgesloten.

Lees ook: Nichtje (11) drugskoning Othman E.B. doodgeschoten in Antwerpen

De burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, en de gouverneur van de provincie, Cathy Berx, gingen ter plaatse om hun steun te betuigen. Koning Filip bezocht de plaats van het drama ook op vrijdag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team