Zoeken

Ongeval luchthaven Montpellier: gestrande Marokkanen getuigen

5 oktober 2022 - 18:00 - Wereld

©

Een week na het vliegtuigongeluk dat de luchthaven van Montpellier lamlegde, spreken verschillende reizigers, waaronder Marokkanen, zich uit over hun noodlottige avontuur.

Geannuleerde vluchten, passagiers die aan hun lot worden overgelaten... De Boeing 737 geladen met vracht, die die op 24 september zijn landing miste en zijn reis eindigde in de Mauguio-vijver, heeft de reizigers veel ongemak bezorgd. Verschillende van hen namen Midi Libre in vertrouwen.

Lees ook: Transavia cancelt vluchten naar Marokko

"Mijn dochter en haar vriendin zouden zaterdagavond landen vanuit Marrakech. Ze moesten noodgedwongen een ticket naar Parijs te kopen met Royal Air Maroc. Ze namen een taxi naar het treinstation, een maaltijd, een hotelkamer en de TGV de volgende dag. Het bedrijf heeft de extra kosten niet vergoed en de luchthaven heeft niet gereageerd. Ze moesten extra parkeergeld betalen voor de overschrijding", getuigt een vader.

Het bedrijf Transavia heeft binnen de week de terugbetaling van retourtickets Marrakech-Montpellier gegarandeerd aan de twee reizigers, samen met het verschil in de prijs van tickets met Royal Air Maroc "met bewijsstukken en binnen zes weken", vervolgt hij.

Lees ook: Noodlanding toestel Royal Air Maroc

In totaal zijn 34 vluchten niet in Montpellier kunnen landen, aldus de krant. Bij navraag verzekert de maatschappij dat er maatregelen zijn genomen om de door het ongeval getroffen passagiers te ondersteunen. "Elke passagier heeft een e-mail ontvangen. We boden hen een alternatieve vlucht aan, een volledige terugbetaling of een tegoedbon die op een later tijdstip kan worden gebruikt", aldus het bedrijf. Ook de kosten van repatriëring met andere middelen worden gedekt. "Onze klanten zullen het verschil in tarief terugkrijgen op vertoon van een bewijsstuk", benadrukt de directie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team