Zoeken

Mysterieuze dood Marokkaan in Frankrijk nog niet opgehelderd

26 april 2023 - 16:00 - Wereld

©

Een 54-jarige man werd op 10 april 2022 in Montpellier door een trein aangereden. Meer dan een jaar na dit drama blijft het mysterie bestaan. Onderzoekers kunnen niet vaststellen of het een ongeval of zelfmoord was, of een geënsceneerde moord.

Het slachtoffer stierf ter plaatse nadat hij met geweld werd aangereden door een regionale sneltrein uit Sète, met als bestemming Occitanie. De trein reed op dat moment net het station Saint-Roch in Montpellier binnen. Uit documenten die hij bij zich had bleek dat het ging om een 54-jarige man uit Montpellier, met familie in Montpellier en Nîmes. Aan het eind van het onderzoek concludeerde de nationale politie dat de man het slachtoffer was geworden van een ongeval of zelfmoord. Daarom besloot het parket van Montpellier de procedure op 27 juni 2022 af te sluiten, schrijft Actu.

Lees ook: Ikram in Spanje veroordeeld voor mysterieuze dood dochters

De dochter van het slachtoffer verwerpt deze conclusie, omdat haar vader in goede gezondheid verkeerde en niet zo depressief was dat hij zelfmoord zou hebben gepleegd. De familie van de 50-jarige man vraagt zich af waarom hij zich alleen bevond op een moeilijk bereikbare plaats aan de rand van het station van Saint-Roch. Om een antwoord te vinden op deze essentiële vraag hebben de advocaten van de familie het parket gevraagd de zaak te heropenen en een diepgaander onderzoek in te stellen.

Zo ontdekten rechercheurs dat het slachtoffer op 23 maart 2022 zijn dochter in Nîmes had ontmoet, alvorens naar Fez in Marokko te vliegen, om zijn auto op te halen die in het koninkrijk vastzat vanwege de coronamaatregelen. Hij verliet Marokko in allerijl en zei dat hij een noodgeval in Frankrijk moest afhandelen. Hij boekte een vliegticket van Fez naar Nîmes, met een heenvlucht op 8 april 2022 en een terugvlucht op 11 april. Maar op de heenvlucht werd hij ziek, waardoor het Ryanair-vliegtuig een noodlanding moest maken op de luchthaven van Barcelona. De artsen op de luchthaven lieten hem op 9 april naar huis gaan en adviseerden hem bij terugkeer in Frankrijk een MRI-scan te ondergaan.

Lees ook: Arrestatie na vondst lichaam Mohamed (17) in Frankrijk

Hoe kwam de 50-jarige man vanuit Barcelona in Montpellier terecht, terwijl familieleden dachten dat hij in Marokko was? Werd hij ontvoerd bij zijn terugkeer uit Spanje? De autopsie op zijn stoffelijk overschot bracht de vreemde aanwezigheid van ECG-achtige elektroden op zijn borstkas aan het licht, hoewel er noch in Barcelona noch na zijn dood reanimatie heeft plaatsgevonden. Met het verzoek om een nieuw onderzoek wil de familie van het slachtoffer de omstandigheden van zijn verschrikkelijke dood ophelderen en vaststellen of het werkelijk een ongeluk of een zelfmoord was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team