Zoeken

Paniek aan boord Royal Air Maroc vlucht

26 oktober 2022 - 10:00 - Wereld

©

Een passagier van Royal Air Maroc die van Lissabon via Casablanca naar Caïro vloog, bericht over een medisch noodgeval tijdens zijn vlucht aan boord van een Boeing 737-800.

Bij aankomst op de luchthaven Mohammed V in Casablanca wachtte de passagier in de Zenith I Lounge voordat hij aan boord ging van het vliegtuig naar Caïro. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij voorzag elke passagier van een deken en kussen voor de vijf uur durende nachtvlucht. Het vliegtuig moest over Spanje, de Balearen, Sardinië en Sicilië vliegen om de Egyptische hoofdstad te bereiken, aldus Flight Report.

Lees ook: Ryanair-vliegtuig op weg naar Marokko maakt noodlanding in Barcelona

Tijdens de vlucht boven Murcia zegt de passagier dat hij bruut werd gewekt door het geschreeuw van de persoon voor hem (mevrouw 8F). "Ze probeert de aandacht te vestigen op mijnheer 8C die een aanval heeft. Ze staat op, springt over de twee passagiers die naast haar zitten en begint met behulp van mijnheer 9C de persoon 8C te verzorgen. Het cabinepersoneel reageert snel, doet de cabineverlichting aan en roept dokters terwijl mijnheer 9C en mevrouw 8F de nu bewusteloze passagier op de grond leggen."

"De passagier lag lange tijd bewusteloos op de grond en de artsen probeerden uit te zoeken wat er met hem aan de hand was. Het was nogal schokkend. Na een tijdje vroegen de artsen of er diabetici in het vliegtuig zaten. Een man kwam naar voren met een glucometer om de bloedsuikerspiegel te meten. Even later volgde een mededeling waarin om insuline werd gevraagd. Een andere persoon komt naar voren en de artsen spuiten insuline. De man wordt een paar minuten later wakker, verward maar in orde," vervolgt de passagier.

Lees ook: Vlucht uit Rabat ontsnapt op nippertje aan botsing boven Madrid

De passagier verklaarde dat hij vreesde dat de vlucht "een noodlanding zou maken in Catania". Hij merkte ook op dat de zieke passagier en zijn vrouw, evenals mevrouw 8F en een arts, Spaans waren, terwijl twee andere artsen Marokkaans waren. "Ze werkten zeer efficiënt, ook al moesten de gesprekken in drie talen worden gevoerd (Engels, Arabisch en Spaans). Dus ik dank mevrouw 8F, de artsen en de bemanning die zeer goed werk hebben verricht."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team