Zoeken

Air Algérie wil Royal Air Maroc onttronen in Afrika

14 augustus 2022 - 17:20 - Wereld

©

Air Algérie wil haar positie in Afrika versterken en gaat de concurrentie aan met Royal Air Maroc. De Algerijnse luchtvaartmaatschappij heeft afgelopen woensdag haar vluchtschema in Afrika herzien, terwijl deze bestemming reeds jaar en dag door de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij wordt bediend.

Het Marokkaanse beleid om het internationale en Afrikaanse luchtverkeer te bestendigen, heeft als leerschool gediend. Algerije heeft haar nationale luchtvaartmaatschappij gevraagd het internationale vluchtprogramma bij te werken, extra vluchten toe te voegen en nieuwe routes te openen. Volgens sommige waarnemers is dit een verkapte concurrentie voor Royal Air Maroc.

Lees ook: Groene waterstof: Algerije wil concurreren met Marokko

Naar het voorbeeld van de Marokkaanse nationale luchtvaartmaatschappij, wil Air Algérie nu ook haar positie in Afrika versterken. De regering heeft daarom de heropening aangekondigd van de vliegroutes Algiers-Abidjan (één vlucht per week), Algiers-Niamey (twee wekelijkse vluchten), Algiers-Ouagadougou (één vlucht per week), Algiers-Bamako (één vlucht per week) en Algiers-Libreville (één vlucht per week).

Lees ook: Frankrijk classificeert Marokko als welvarend land, Algerije geïrriteerd

De nieuwe routes zullen Air Algérie in staat stellen zich te vestigen op de Afrikaanse markt, met als strategisch doel om van de luchthaven van Algiers een hub te maken tussen Afrika en Europa. Daarnaast krijgen Algerijnse bedrijven hierdoor de mogelijkheid Afrikaanse markten te veroveren. Andere lijnen, met name met andere Afrikaanse landen, zullen later nog worden geopend, zo wordt gespecificeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team