Zoeken

Ongeregeldheden en protesten van wereld-Marokkanen in Algeciras

5 juli 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De Stichting Mohammed V voor solidariteit heeft in het kader van Operatie Marhaba 2022 een uniek humanitair mechanisme opgezet voor de opvang van de Marokkaanse diaspora, maar dat neemt niet weg dat er in de havens van Algeciras en Sebta ongeregeldheden worden vastgesteld. Dit veroorzaakt veel woede bij wereld-Marokkanen.

Desorganisatie, lange rijen en enorme verkeersopstoppingen. De Spaanse haven van Algeciras heeft het moeilijk om de grote toestroom wereld-Marokkanen te verwerken. Ontevreden Marokkanen uit Europa protesteren ter plaatse en klagen over de omstandigheden van opvang en inscheping, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Marhaba 2022: reuze opstoppingen aan grens Sebta

Volgens sommigen "heeft de havenautoriteit, die nieuwe maatregelen had aangekondigd, niet voldoende personele en materiële middelen ingezet om een vlotte doorstroming van het passagiers- en voertuigenverkeer te waarborgen". De vakbond van Andalusische havens die betrokken zijn bij Operatie Marhaba 2022, eist nieuwe maatregelen om een vlotte doorvaart in de Straat van Gibraltar te waarborgen.

Lees ook: Wereld-Marokkanen in benarde situatie aan grens Sebta (video)

Ook wereld-Marokkanen die via de haven van Sebta reizen, kwamen in dezelfde situatie terecht. Kilometers lange rijen voor de grens en het ontbreken van de nodige infrastructuur en middelen om een groot aantal reizigers op te vangen, liggen aan de basis van de opstopping.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team