Zoeken

Zomervakantie: ONCF denkt aan Marokkaanse diaspora

25 juni 2023 - 23:30 - Marokko

©

De Marokkaanse spoormaatschappij (ONCF) heeft een plan opgesteld om de miljoenen passagiers te verwelkomen die in het zomerseizoen naar verwachting op de treinen zullen stappen. Een speciale aandacht gaat uit naar Marokkanen die in het buitenland wonen.

Het vervoersplan voor deze zomer voorziet in 233 treinen per dag. Er zal een speciale inspanning worden geleverd op de populairste bestemmingen zoals Tanger, Meknes en Fez, met bijzondere aandacht voor de routes die het meest worden gevraagd door Marokkanen die in het buitenland wonen. "Al Boraq" is bijvoorbeeld van plan om 30 hogesnelheidstreinen per dag te laten rijden, die Tanger met Kenitra, Rabat en Casablanca verbinden van 6 tot 21 uur, en tot 22 uur op zondagen en piekdagen.

Lees ook: Marokko gaat nieuwe treinen kopen

Tegelijkertijd wordt de ’Al Atlas’-dienst versterkt met meer dan 70 intercitytreinen per dag, die het centrum van Marokko verbinden met de verschillende steden die door de trein worden bediend. Daarnaast worden ook de nachttreinen voor lange afstanden, met name tussen Casablanca, Nador en Oujda versterkt, om een optimaal comfort te bieden.

Voor passagiers die naar de internationale luchthaven Mohammed V reizen, worden de diensten uitgebreid met 38 treinen per dag van en naar Casablanca. Dit is een ander initiatief ten gunste van Wereld-Marokkanen, die vaak gebruik maken van deze luchthaven om van en naar Marokko te reizen.

Lees ook: Marokko investeert 400 miljard dirham in HSL

Tot slot presenteert de ONCF "Marokko per trein", een toeristische multi-rittenkaart voor 50 dirham. De kaart biedt 30% korting op 10 reizen met de treinen Al Boraq, Al Atlas en TNR. Er zijn ook speciale tarieven voor gezins- en groepsreizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team