Zoeken

Treintickets 50% goedkoper voor Marokkaanse diaspora

20 juni 2021 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF brengt speciale treinen in omloop tegen zeer voordelige tarieven voor reizigers. Deze bijzondere maatregel heeft als doelstelling om de terugkeer van in het buitenland verblijvende Marokkanen te vergemakkelijken en is op dinsdag 15 juni in werking getreden.

Het speciale plan van ONCF bestaat uit een versterking van haar vervoersplan door de programmering van speciale treinen, met name bij het vertrek van de belangrijkste punten van aankomst voor wereld-Marokkanen, over zee en door de lucht. Daartoe zullen dagelijks 21 treinen rijden van Tanger naar Rabat-Casablanca-Marrakech in het zuiden en naar Fez-Nador-Oujda in het oosten.

Lees ook: Marokko: campagne om Marokkaanse diaspora aan te trekken

Met name vanaf de internationale luchthaven Mohammed V zullen 10 treinen om de 2 uur rijden, om de hele dag van 5 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds een dienst naar Casablanca te waarborgen.

Naast dit aanbod verleent ONCF exclusief voor de Marokkaanse diaspora, een korting van 50% aan op een retourticket van en naar alle spoorwegbestemmingen en aan boord van alle treinen, zowel Al Boraq als Al Atlas en TNR. De korting is onderdeel van het "Ahlan-welkomsttarief" om hen te begeleiden vanaf hun aankomst in Marokko. Dit speciale plan zal hen helpen hun reis naar hun bestemming voort te zetten en hen begeleiden bij hun terugkeer naar de luchthavens en zeehavens in de Marokkaanse steden die per trein worden bediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team