Zoeken

Marokko gaat nieuwe treinen kopen

10 juni 2023 - 22:19 - Economie

©

Marokko gaat een internationale aanbesteding uitgeven voor de aankoop van nieuwe treinen en de ontwikkeling van een lokaal spoorwegnetwerk, wat de interesse wekt van sectorgiganten, met name uit Frankrijk en Spanje. De informatie werd bekend gemaakt door Mohamed Semmouni, adjunct-directeur-generaal van spoorwegmaatschappij ONCF, tijdens een zakenforum in Casablanca.

Volgens Semmouni is de aanbesteding in de eindfase en wordt deze binnen enkele weken openbaar gemaakt. De ONCF had enkele maanden terug de wens geuit om een ambitieuze reeks projecten te realiseren ter verbetering van het spoorvervoer in het land.

Lees ook: HSL Marokko: Spanje wil deel van de taart

Het hart van dit project ligt in de aankoop van 120 treinen over een periode van 10 jaar voor een geschatte investering van 9,2 miljard dirham. Deze nieuwe treinen, die een snelheid van 200 km/u kunnen bereiken, zullen 50 treinen vervangen die aan het einde van hun levensduur zijn en voldoen aan de groeiende vraag naar spoorvervoer.

Lees ook: Hogesnelheidslijn Marrakech-Agadir krijgt vorm

Het winnende bedrijf zal een strategisch partnerschap aangaan met Marokko, dat zal beginnen met de levering van de eerste treinen. Het uiteindelijke doel van dit partnerschap is de vestiging van een fabriek voor de productie van rollend materieel in Marokko. Tot dusver hebben tien bedrijven hun interesse in het project getoond, waaronder het Franse Alstom.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team