Zoeken

Onbegrip in Spanje na zware mishandeling Soufyane in Brussel

8 november 2023 - 20:50 - Wereld

©

In Spanje is geschokt gereageerd op de gewelddadige aanval op de 19-jarige Soufyane Elimrani uit het Spaanse Zumarraga (Guipuzcoa), die al enkele jaren bij zijn oom in Brussel woont. Soufyane werd na het verlaten van de metro in de wijk Molenbeek ernstig toegetakeld. De jongeman ligt met zware verwondingen aan zijn gezicht en hoofd in coma.

Soufyane werd mishandeld door een groep van ongeveer dertig personen en liep ernstige gezichts- en hoofdfracturen op. Mikel Serrano, de burgemeester van Guipuzcoana, heeft namens de inwoners en de gemeenteraad zijn medeleven betuigd aan de familie van Soufyane. Hij verzekerde dat de familie ook op de steun van de gemeente kan rekenen.

Lees ook: Soufyane tussen leven en dood na aanval in Molenbeek

Serrano verklaarde dat Soufyane afkomstig is uit een Marokkaanse familie die al jaren in de stad woont en goed geïntegreerd is. Hij riep op tot een onderzoek om de toedracht van de aanval op Soufyane op te helderen. De burgemeester beloofde contact te houden met de ouders van de jongen, die reeds naar Brussel zijn afgereisd om bij hun zoon te zijn. "Het belangrijkste is het herstel van de jongeman," concludeerde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team