Zoeken

Belgisch Marokkaans koppel komt om bij ongeval in Driouch

15 september 2023 - 16:02 - Marokko

©

Een echtpaar uit Houthalen-Helchteren, een Nederlandstalige gemeente in België, is omgekomen bij een verkeersongeval in Driouch, in het noorden van Marokko. Terwijl ze op weg waren naar het stadscentrum, raakte hun auto betrokken bij een fatale botsing.

Dit verlies heeft de gemeenschap van Houthalen-Helchteren diep geraakt, des te meer omdat een van de kinderen van het koppel bij de gemeente werkt. De burgemeester van de gemeente, Alain Yzermans, verklaarde "zeer geschokt" te zijn door het nieuws van hun overlijden. Hij heeft ook contact opgenomen met hun zoon om de steun van de gemeente over te brengen.

Lees ook: Marokkaans gezin uit Europa slachtoffer zwaar ongeval in Azilal

"De familie Kaddouri woont in onze gemeente. Ik heb vandaag contact gehad met hun zoon Mo om onze steun te betuigen. Mo is medewerker bij het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren. Plots beide ouders verliezen op deze manier is enorm zwaar. We wensen alle kinderen en nabestaanden veel sterkte bij dit groot verlies. Ook de collega’s van Mo zijn erg aangeslagen”, aldus de burgemeester aan HBVL.

Lees ook: Belgische profvoetballer ontsnapt aan dood bij verkeersongeval in Marokko

Familieleden van de slachtoffers zijn naar Marokko vetrokken na het droevige nieuws te hebben vernomen. "We hebben de aardbeving in Marokko en nu dit tragische verkeersongeval waar onze inwoners het leven lieten. De inwoners van onze gemeente, en zeker de Marokkaanse gemeenschap, zijn in diepe rouw," voegde burgemeester Yzermans toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team