Zoeken

Arrestatie in Casablanca voor bommeldingen in Marokko en België

29 november 2023 - 10:00 - Marokko

©

In Casablanca is een 42-jarige medewerker van een callcenter gearresteerd op verdenking van het versturen van valse bommeldingen en pogingen tot afpersing.

Een samenwerking van de Gerechtelijke politie (BNPJ) en de inlichtingendienst (DGST) maakten de arrestatie van de veertiger mogelijk, aldus een verklaring van de nationale veiligheidsdienst (DGSN).

Lees ook: Angst op vlucht naar Marokko door bommelding

De verdachte zou naar verluidt e-mails met terreurdreigingen hebben gestuurd naar hotels, dienstverlenende bedrijven en scholen in Marokko en het buitenland. Hij eiste vervolgens grote sommen geld om deze dreigingen niet uit te voeren. Na uitgebreid onderzoek kon de verdachte in Casablanca worden aangehouden. Bij huiszoekingen troffen de onderzoekers computerapparatuur aan die momenteel wordt geanalyseerd.

De dreigingen van de verdachte hadden een grote impact op het dagelijkse leven in Brussel. Ongeveer dertig scholen in de Belgische hoofdstad sloten maandag hun deuren als voorzorgsmaatregel. "De verdachte dreigde met het laten ontploffen van bommen in ruil voor geld, wat leidde tot de preventieve sluiting van scholen", aldus het Brusselse parket.

Lees ook: Bommelding bij consulaat van Marokko in Luik

Tijdens zijn verhoor bekende de arrestant de feiten. Volgens het parket van Brussel had de verdachte geen terroristische motieven. Hij wordt beschuldigd van bedreigingen en afpersing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team