Zoeken

België’s meest gezochte crimineel in Marokko opgepakt

11 februari 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft Mohamed Aissa gearresteerd, één van België’s meest gezochte criminelen. Aissa, 40 jaar oud, werd verdacht van een diefstal in Marokko, maar bij zijn arrestatie kwam aan het licht dat hij ook door België werd gezocht.

De veertiger was in België bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor een gewelddadige overval die resulteerde in de dood van een persoon in een appartement in Brussel op 20 mei 2011. Hij had deze aanval samen met een medeplichtige uitgevoerd. Terwijl zijn mededader werd gearresteerd, wist Aissa te ontsnappen en het land te ontvluchten.

Lees ook: Interpol: de 11 meest gezochte Marokkanen ter wereld

Op 16 september 2014 veroordeelde het hof van assisen in Brussel Aissa tot levenslang. Sindsdien was hij een actief doelwit van de Belgische autoriteiten en stond hij op de lijst van meest gezochte personen door de Belgische federale politie.

Lees ook: "Messi van hasj", één van de meest gezochte criminelen in Europa

Aissa wordt momenteel vastgehouden in Tanger en moet op 1 maart 2024 voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor zijn misdaden in Marokko. De Marokkaanse justitie zal beslissen over de vervolgstappen en daarbij rekening houden met zijn levenslange veroordeling in België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team