Zoeken

Omar Hilale op viering 1e verjaardag Abraham-akkoorden

14 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

Omar Hilale, permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, nam op maandag deel aan de viering van de eerste verjaardag van de Abraham-akkoorden. Dat gebeurde op uitnodiging van de Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan.

Naast de Marokkaanse diplomaat waren ook de permanente vertegenwoordigers van de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein bij de VN, aanwezig op de ceremonie. Ook zij werden door Gilad Erdan uitgenodigd volgens i24News. Omar Hilale gaf voor de gelegenheid een korte toespraak.

Lees ook: Normalisatie Marokko-Israël was "vanzelfsprekend"

Marokko is na de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan, het vierde Arabisch land dat zijn diplomatieke betrekkingen met Israël heeft genormaliseerd. Het besluit tot normalisering werd op 10 december 2020 officieel gemaakt.

In de afgelopen maanden werkten beide landen aan de versterking van hun betrekkingen. Zo werden directe vluchten tussen Marokko en Israël gelanceerd en werden er verbindingsbureaus in beide landen geopend.

Lees ook: "Joden zijn nooit vervolgd in Marokko"

Ook bezocht Yair Lapid, Israëlische minister van Buitenlandse zaken, Marokko, waar hij samen met zijn Marokkaanse ambtgenoot, Nasser Bourita, drie samenwerkingsakkoorden ondertekende. Beide landen hebben tevens besloten om van hun respectievelijke verbindingsbureaus in de komende maanden ambassades te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team