Zoeken

Top voor verjaardag Abraham-akkoorden geannuleerd

17 augustus 2022 - 15:00 - Wereld

©

De Israëlische premier Yair Lapid heeft besloten de top te annuleren die gehouden moest worden ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Abraham-akkoorden tussen Israël en vier Arabische landen, met name Bahrein, Marokko, Soedan en de Verenigde Arabische Emiraten.

"Wij zijn zeer bedroefd dat wij de conferentie van de tweede verjaardag van de Abraham-akkoorden moeten uitstellen wegens de verkiezingen. We willen onze partners niet bij de verkiezingscampagne betrekken," zei Esawi Frej, Israëlische minister van Regionale Samenwerking. Zijn afdeling, die verantwoordelijk is voor de planning van de bijeenkomst, zal na de verkiezingen een alternatieve top organiseren.

Lees ook: Yaïr Lapid binnenkort in Marokko?

Marokko normaliseerde zijn diplomatieke betrekkingen met de Joodse staat in december 2020 in ruil voor de erkenning door de Verenigde Staten van de soevereiniteit van het koninkrijk over de Sahara. Beide partijen hebben zich vervolgens ingespannen om hun betrekkingen te herstellen. De Joodse staat heeft zijn ambassade in Marokko heropend, 20 jaar nadat deze was gesloten. Marokko is van zijn kant van plan zijn verbindingsbureau in Tel Aviv om te vormen tot een ambassade. Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken wordt overigens in september in Israël verwacht om de nieuwe ambassade in te huldigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team