Zoeken

Marokko neemt deel aan viering Abraham-akkoorden

5 juli 2021 - 10:00 - Marokko

©

Marokko zal in de komende maanden in de Verenigde Arabische Emiraten of in Bahrein deelnemen aan de eerste verjaardag van de Abraham-akkoorden. Het koninkrijk heeft zijn betrekkingen met Israël in december 2020 genormaliseerd.

Marokko is uitgenodigd op de viering van de eerste verjaardag van de Abraham-akkoorden samen met Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, meldt Maghreb Intelligence. Deze vieringen zullen in de komende drie maanden worden gehouden in de vorm van een meerpartijentop, aldus de mededeling. Bahrein en de VAE hebben de overeenkomsten met Israël in september 2020 ondertekend.

Lees ook: Aanstaande opening Marokkaans verbindingsbureau in Tel Aviv

Rabat normaliseerde in december 2020 de diplomatieke betrekkingen met de Joodse staat in ruil voor de erkenning door de Verenigde Staten van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara. Sedertdien hebben beide partijen zich ingespannen om hun betrekkingen te verbeteren.

De Hebreeuwse staat heeft zijn vertegenwoordiging in Marokko heropend, 20 jaar na de sluiting ervan. David Govrin, die van 2016 tot 2020 ambassadeur van Israël in Egypte was, is de nieuwe Israëlische zaakgelastigde. Marokko is van zijn kant van plan zijn verbindingskantoor in Tel Aviv om te vormen tot een ambassade. Het gebouw is volledig gerenoveerd en moet enkel nog worden ingehuldigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team