Zoeken

Marokko op Chanoeka-viering Israëlische ambassade Washington

20 december 2020 - 12:00 - Wereld

©

De permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, Omar Hilale, heeft deelgenomen aan een virtuele Chanoeka-ceremonie. Het evenement was een initiatief van de Israëlische ambassade in Washington. Onder andere de ambassadeurs van de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein waren aanwezig op de ambassade in Washington.

Enkele dagen na de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël, nodigde de Israëlische ambassade in Washington via zijn Twitter-account, Marokko uit om deel te nemen aan de viering van het "feest van het licht", dat elk jaar van 10 tot 18 december wordt gevierd.

Diplomaten van de VAE en Bahrein waren ter gelegenheid van de ceremonie, aanwezig op het hoofdkantoor van de Israëlische ambassade in de VS. "Dit jaar steek ik samen met jullie de Chanoeka-kaarsen aan, net zoals de Joodse gemeenschap in de Verenigde Arabische Emiraten ze aansteekt. Dat is vrede", zei de ambassadeur van de VAE.

Afgelopen donderdag kondigde Marokko aan dat de diplomatieke betrekkingen met Israël worden hersteld. Op 22 december zal een Israëlische ministeriële delegatie afreizen naar Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team