Zoeken

Dalende olieprijzen meevaller voor Marokko

25 april 2020 - 12:40 - Economie

©

De olieprijzen zijn als gevolg van de coronavirus pandemie in de afgelopen weken sterk gedaald, een meevaller voor Marokko. Het koninkrijk kan van de situatie gebruik maken om zijn olierekening te verlagen.

Mariam Cherqaoui, academicus en expert in economie, financiën en ondernemerschap, vertelde aan persagentschap MAP dat de daling van de olieprijzen enkel voordelig kunnen zijn voor Marokko daar het land 80 procent van zijn energiebehoefte invoert.

Volgens de expert kan Marokko ook van deze daling gebruik maken om de energierekening van Marokkaanse huishoudens en bedrijven te verlagen in deze moeilijke periode.

Het koninkrijk moet volgens Cherqaoui investeringen in de verwerkende industrieën aanmoedigen om de nationale industriesector van deze trend te doen profiteren en eigen reserves op te bouwen.

De daling van de olieprijzen is te wijten aan de staking van een groot deel van de activiteiten in de wereld en een afname van het verkeer als gevolg van de coronavirus pandemie. Andere reden is de concurrentie en een overvloedig aanbod van grote olieleveranciers zoals Saoedi-Arabië en Rusland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team