Zoeken

Marokko: bedrijven mogen na Eid ul-Fitr activiteiten hervatten

22 mei 2020 - 18:20 - Economie

©

Minister Mohamed Benchaaboun van Economie en Financiën heeft dinsdag laten weten dat de meeste bedrijven in Marokko na Eid ul-Fitr hun activiteiten zullen mogen hervatten.

De bewindsman beantwoordde vragen van het parlement over de economische en financiële maatregelen die door de regering werden getroffen om de impact van de coronacrisis te verlagen.

Enkel bedrijven die niet het onderwerp zijn van door de autoriteiten besloten administratieve maatregelen mogen hun activiteiten hervatten, aldus Benchaaboun.

Tijdens zijn toespraak gaf de minister ook een overzicht van de uitgaven van het speciaal coronafonds. Voor het fonds werd tot maandag 18 mei 32,7 miljard dirham ingezameld. Ruim 2,2 miljard dirham werd aan de Gezondheidssector gewijd. Ook werd 11,5 miljard dirham door de economische toezichtscomité CVE aan bedrijven en werknemers toegekend.

Volgens Benchaaboun kost de coronacrisis dagelijks 1 miljard dirham aan Marokko. Reden daarvan is de daling van de export in de eerste vier maanden van het jaar met 61 procent, maar ook de daling van de toeristische inkomsten met 60 procent en van geldoverdrachten van Marokkanen in het buitenland met 30 procent in de maand april.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team