Zoeken

Nieuwe olie-exploratie voor de kust van Marokko

20 december 2020 - 16:00 - Marokko

©

De Britse oliemaatschappij Chariot Oil & Gas heeft een grote slag geslagen in de verkenning en mogelijke exploitatie van olie- en gasreserves in Marokko. Het bedrijf heeft het verkenningsgebied Rissana Offshore overgenomen, waar het in 2021 kan beginnen met de zoektocht naar olie en gas.

De onderhandelingen over een nieuwe exploratievergunning voor het verkenningsgebied voor de kust van Marokko met het Britse bedrijf Chariot Oil & Gas zijn onlangs afgerond. "Met de officiële toekenning van de Rissana-licentie gepland voor 2021, hebben we aangetoond dat Chariot zich sterk inzet voor het Anchois-gasproject en voor Marokko", aldus Adonis Pouroulis, interim-CEO van Chariot.

De overeenkomst moet nog goed worden gekeurd door de Marokkaanse overheid, meldt Panorapost. De Britten zullen na goedkeuring in 75% van het gebied naar fossiele grondstoffen mogen zoeken. De rest van het gebied moet worden geëxploiteerd door de Marokkaanse Staatsoliemaatschappij (ONHYM).

Door deze overeenkomst zullen zowel Chariot als het ONHYM de zoektocht naar olie en gas in de buurt van Kenitra en Mohammedia terugschroeven om meer middelen in te kunnen zetten in het Rissana-gebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team