Zoeken

Tichka geschikt voor goudwinning

12 januari 2021 - 10:00 - Marokko

©

Het bedrijf "Stellar AfricaGold Inc." heeft zijn onderzoek naar de mogelijkheid om goud te winnen in het gebied Oost-Tichka in de Hoge Atlas afgerond. Dit maakte het Canadese mijnbouwbedrijf vorige week bekend via de website Junior Mining Network.

In het rapport van het mijnbouwbedrijf staat een samenvatting van de technische gegevens die beschikbaar zijn over eerdere mijnbouwactiviteiten die in het gebied zijn uitgevoerd onder leiding van de Marokkaanse staatsoliemaatschappij (ONHYM). Ook staan de bevindingen van Stellar in het rapport, zo meldt de website Article19.

De onderzoekers van het Canadese bedrijf hebben twee zones aangewezen waarin het goudgehalte in de grond hoog genoeg is om een mijnbouwproject op te starten. Er is nog niet precies in kaart gebracht hoe diep en hoe breed de zones zijn.

Stellar doet een aanbeveling om een driedelig goudmijnprogramma op te zetten dat in totaal 2.080.725 dollar moet kosten. Het eerste deel van het project is om via satellietbeelden de precieze omvang van de goudvoorraden in kaart te brengen. Aan dit deel van het ontwikkelingsprogramma hangt een prijskaartje van 374.275 dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team