Zoeken

Cosmetica op basis van cannabis, een nog onbekende business opportunity in Marokko

29 december 2020 - 11:40 - Marokko

©

Cosmetica die worden gemaakt op basis van hennepolie en andere cannabisproducten hebben een enorme vlucht genomen in Marokko. De vervaardiging van deze populaire producten ondervindt echter veel problemen door de juridische grijze gebieden rond de cannabisproductie.

Momenteel zijn er in Marokko ontwikkelingen gaande waaruit blijkt dat er ook in het koninkrijk anders tegen cannabis wordt aangekeken dan voorheen. Zo heeft Marokko ermee ingestemd dat het verdovende middel van de VN-lijst van risicovolle verdovende middelen wordt geschrapt en zijn de banden met Israël, een land dat bekendstaat als een wereldpionier op het gebied van therapeutische cannabis, in december genormaliseerd. Maar ook voor deze feiten werden er in Marokko al oliën, shampoos en zeep gemaakt met cannabis. Deze producten boeken veel succes bij de Marokkaanse consumenten.

Van alle cannabisproducten wordt hennepolie het best verkocht in Marokko. Het staat bekend om zijn hydraterende, verzachtende, anti-verouderings- en voedende eigenschappen voor huid en haar. De olie wordt echter niet geproduceerd in Marokko maar geïmporteerd uit het buitenland, vertelt een man die telefonisch hennepolie verkoopt aan H24info. "We kopen het van een bedrijf dat deze olie importeert. We kopen geen lokale olie in, omdat we niet zeker weten of dit legaal is," legt de handelaar uit.

Een andere handelaar in hennepolie is Hassan uit Al Hoceima. Hij koopt zijn olie wel bij cannabistelers in Marokko, die zelf de hennepzaden vermalen. Deze telers produceren echter alleen op aanvraag. Dit komt volgens de verkoper uit Al Hoceima door de juridische vaagheid rond cannabisproducten. "Zolang de wet niet duidelijk is, kunnen we geen enkel risico nemen", zegt hij. Hassan vindt dat de Marokkaanse autoriteiten de wetgeving moeten herzien zodat er lokaal kan worden geproduceerd.

Hoewel het vraagstuk over de legalisering van de cannabisteelt elke verkiezingscampagne weer een thema is, zijn er sinds een wetsvoorstel uit 2015 om cannabis te legaliseren nog geen concrete maatregelen genomen. Het is nog de vraag of het ook een thema zal zijn bij de verkiezingen van volgend jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team