Zoeken

Marokko: grote aardgasvondst voor kust Larache

11 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Voor de kust van Larache is een nieuw aardgasreservoir ontdekt door het half-afzinkbare booreiland Stena Don, dat voor rekening van de Britse onderneming Chariot Oil & Gas twee putten aan het boren is in het "Anchois"-gasveld.

"De Anchois-2 put werd veilig en efficiënt geboord tot een totale gemeten diepte van 2512 meter, door het booreiland Stena Don in 381 meter water," zegt het Britse bedrijf in een verklaring. Dit booreiland is op 13 december 2021 voor de kust van de stad Larache aangekomen om booroperaties uit te voeren in twee putten van de "Anchois"-afzetting, die deel uitmaakt van de Lixus-exploratievergunning die voor 75% in handen is van Chariot Oil & Gas en voor 25% van de Marokkaanse staatsoliemaatschappij ONHYM.

Lees ook: Chariot Oil & Gas start boring voor kust Larache

"De voorlopige interpretatie van de gegevens bevestigt de aanwezigheid van significante gasaccumulaties in de put Anchois-2, met een berekende netto gaswaarde van in totaal meer dan 100 meter, vergeleken met 55 meter in de ontdekkingsput Anchois-1", benadrukt het Britse bedrijf, dat opmerkt dat er "reservoirs werden aangetroffen van hoge kwaliteit in alle gaszanden". Adonis Pouroulis, waarnemend CEO van het Britse bedrijf, zegt verheugd te zijn aan te kunnen kondigen dat Chariot een succesvolle evaluatieput heeft afgerond en daarnaast ook een belangrijke gasvondst heeft gedaan in de Anchois-2 put die de verwachtingen ver heeft overtroffen. "Dit is een geweldig resultaat," zegt hij.

Lees ook: Sound Energy wil gas exporteren van Marokko naar Spanje

De manager is optimistisch. "We zijn nog bezig met de verdere analyse van de gegevens die uit de put zijn verzameld, maar we denken nu al dat het resultaat uitstekend zal zijn voor de onderneming," voegt hij eraan toe. Hij uitte ook zijn tevredenheid over het feit dat het Anchois-project hiermee dichter bij zijn doel komt om een schone transitiebrandstof te leveren ter ondersteuning van de industriële en economische groei van Marokko. Hierna zal het Stena Don-platform zich terug naar de Anchois-1 gasontdekkingsput begeven om een integrale evaluatie te maken van de eerder geboorde put en, indien succesvol, een toekomstige productieput te voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team