Zoeken

Taghazout gaat boulevard aan zee ontwikkelen

10 december 2020 - 21:00 - Marokko

©

Taghazout gaat werk maken van de ontwikkeling van een boulevard die de verschillende toeristische plekken aan de kust met elkaar moet gaan verbinden. Uit de voorontwerpstudie (APS) van het Taghazout Corniche Development Plan blijkt dat er een boulevard wordt aangelegd van 2 kilometer in lengte, voor een bedrag van 18 miljoen dirham.

De nieuwe boulevard moet gaan dienen als verbinding tussen de badplaats net buiten de stad en het strand in het centrum van Taghazout. Als het project is voltooid zullen alle trekpleisters aan de kust tussen de surfspot Panorama Point, aan het einde van de huidige boulevard, en het strand van La Source in het noorden, met elkaar verbonden zijn. Afgelopen dinsdag werden de plannen, die al zijn goedgekeurd door de Souss-Massa Tourism Regional Development Company (SDR), via een videoconferentie gepresenteerd aan het publiek, meldt Les Eco.

Het geschatte budget voor dit project is ongeveer 18 miljoen dirham. Meer dan de helft van dit bedrag, 10,8 miljoen dirham, zal worden besteed aan werkzaamheden aan de helling van Anchor Point. De kust moet hier verstevigd worden en het gaat worden ingericht als een voetgangersgebied.

In het centrum van Taghazout is 80% van de voorgenomen ontwikkelingswerkzaamheden al van start gegaan. Zo is een deel van dit gebied al aangesloten op het rioleringssysteem van het nabijgelegen Agadir. Ook wordt er een nieuw toeristisch gebied aangelegd in het bosgebied ten noorden van het dorp. Het is de bedoeling dat hier vooral toeristische projecten worden uitgevoerd op het gebied van surfsport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team