Zoeken

Marokkaanse studenten gechanteerd door maffiabaas in Oekraïne

19 februari 2021 - 14:00 - Wereld

©

Tien Marokkaanse studenten zijn het slachtoffer van een maffiabaas in het plaatsje Dnipro, Oekraïne. De man, die een Palestijnse achtergrond heeft, zou hen hebben gedwongen om in de prostitutie te werken door ze te chanteren. De jonge vrouwen hebben om hulp gevraagd aan de Marokkaanse ambassadeur in Kiev.

Volgens Akhbarona zijn de levensomstandigheden van Marokkanen in Dnipro verslechterd door de normalisatie van de diplomatieke banden tussen Marokko en Israël. Zij zouden worden bedreigd en gechanteerd door een lokale maffiabaas. De man dreigt om belastende foto’s en video’s aan de politie geven. Om dit te voorkomen moeten de gechanteerde studenten geld geven aan de man.

De jonge vrouwen worden door de maffiabaas gedwongen om in de prostitutie te werken. Ook mannelijke studenten worden niet gespaard en zouden voor hem drugs verkopen en gechanteerd worden. De jongeren vrezen van de universiteit te worden weggestuurd als de zaak naar buiten komt.

De slachtoffers worden dagelijks lastiggevallen en moeten hun geringe spaargeld aan de man geven. De studenten hebben nu een oproep gedaan aan de Marokkaanse ambassadeur en hopen dat Marokko hen zal helpen om uit deze benarde situatie te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team