Zoeken

Marokkaanse restauranthouder helpt studenten die het moeilijk hebben

1 februari 2021 - 13:20 - Wereld

©

Brahim Bourkia, eigenaar van het restaurant Etoile de Fès in het Franse Mantes-la-Jolie, biedt gratis maaltijden aan studenten in nood in deze tijden van corona.

Bourkia kwam op het idee nadat de hij op televisie een uitwisseling zag tussen de Franse president Emmanuel Macron en studenten die bijzonder zwaar getroffen zijn door de gevolgen van de gezondheidscrisis, meldt de Bondy Blog. "Het kan nu gebeuren dat je geen geld hebt. Daarom bied ik een cheeseburger of een taco aan, met frietjes en een drankje, aan alle jongeren die niet genoeg geld hebben om een ​​maaltijd te kopen. Het zal ons niet veel kosten en hen gelukkig maken", geeft de restauranthouder aan, wiens familie nog twee andere vestigingen heeft in Mantes.

"Een student zou niet mogen verhongeren, noch zich afvragen hoe de huur betaald moet worden. Studenten zouden niet met deze vragen bezig moeten zijn maar enkel met hun studies en het vervolgen van hun droom. […] Het is onvoorstelbaar dat jonge mensen zelfmoord plegen omdat ze niets te eten hebben", voegt Brahim eraan toe. Daarm verwijst hij naar de recente golf van zelfmoorden en zelfmoordpogingen onder Franse studenten.

Studenten vertegenwoordigen volgens hem de toekomst van Frankrijk en zouden daarom voor iedereen een ​​prioriteit moeten zijn.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team