Zoeken

Algerijnse studenten gestrand op vliegveld Casablanca

15 januari 2021 - 20:40 - Wereld

©

Algerijnse studenten die niet aan de voorwaarden voldeden om Canada binnen te komen, zijn gestrand op het vliegveld van Casablanca. Zij werden vanuit Canada aan boord van een vlucht van Royal Air Maroc teruggestuurd.

In een video op sociale media zegt een gestrande student dat hij en de andere studenten bij de Canadese grens waren geweigerd. Ze voldeden niet aan de nieuwe maatregelen die het land heeft aangenomen. Volgens de woordvoerder van de studenten waren deze nieuwe maatregelen niet bekend tijdens de aanvraag voor een studentenvisum.

De twaalf studenten arriveerden afgelopen maandag vanuit Montreal in Casablanca. Sindsdien wachten ze om terug te keren naar Algerije op het vliegveld van Casablanca. De studenten willen dat hun situatie kenbaar wordt gemaakt. Ze moeten overnachten op de bankjes van de wachtruimte voor toeristen.

De jongeren zijn wanhopig. Ze hebben geen eten en onderdak. Hun verzoek voor terugkeer blijft onbeantwoord. Ze hopen binnenkort terug te kunnen keren naar Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team