Zoeken

Algerije weigert studenten met vlucht Royal Air Maroc te repatriëren

19 januari 2021 - 19:20 - Wereld

©

Twaalf Algerijnse studenten die sinds maandag 11 januari vastzitten op de luchthaven van Casablanca, mogen van de Algerijnse autoriteiten niet gerepatrieerd worden met een vlucht van Royal Air Maroc (RAM). De studenten werden niet toegelaten in Canada vanwege onvolledige visumaanvragen. Zij werden naar Marokko gestuurd.

De studenten wachten op het vliegveld van Casablanca ongeduldig op hun terugkeer naar hun dagelijks leven in Algerije. Ze slapen momenteel op de bankjes van de luchthaven en zeggen dat ze geen eten, drinken en schone kleding hebben, meldt Algérie Part.

Een bron dichtbij Royal Air Maroc zegt dat de luchtvaartmaatschappij de jongeren onder hun hoede heeft genomen door ze dagelijks eten te geven. Maar de groep kan de jongeren niet naar Algerije brengen. Een uitzonderlijke aanvraag om ze weer terug te vliegen naar hun familie, werd door de Algerijnse autoriteiten niet goedgekeurd.

Volgens dezelfde bron heeft Algerije toestemming om de jongeren zelf op te halen met een Algerijns vliegtuig. "Royal Air Maroc brengt eten en drinken naar deze studenten op dagelijkse basis. Maar, helaas kunnen we niets meer voor de studenten doen om hun lijden te verlichten. Het is nu aan de Algerijnse autoriteiten om hun verantwoordelijkheid te nemen," aldus de bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team