Zoeken

Koning Mohammed VI stelt nieuwe premier Israël gerust

17 juni 2021 - 20:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft Naftali Bennett gefeliciteerd met zijn verkiezing tot premier van Israël. Dat moet de nieuwe sterke man van de Hebreeuwse Staat geruststellen over de handhaving van de overeenkomst van normalisatie tussen de twee landen.

Israël slaat de bladzijde van het Benjamin Netanyahu-tijdperk om. In een bericht aan Naftali Bennett ter gelegenheid van zijn verkiezing tot Premier van Israël, heeft Koning Mohammed VI aan de nieuwe Israëlische regeringsleider zijn hartelijke gelukwensen overgebracht voor deze verkiezing en zijn beste wensen voor succes.

Lees ook:Wat denken Marokkanen van de normalisatie met Israël

Koning Mohammed VI maakte van de gelegenheid gebruik om Bennett te laten weten "dat het Koninkrijk Marokko vastbesloten is zijn actieve rol en zijn goede diensten voort te zetten ten behoeve van een rechtvaardige en duurzame vrede in het Midden-Oosten, die zal waarborgen dat alle volkeren in de regio zij aan zij in vrede, stabiliteit en harmonie kunnen leven".

Marokko heeft in december 2020 zijn betrekkingen met Israël hervat in het kader van een "gezamenlijke tripartiete verklaring tussen de Verenigde Staten, Marokko en Israël".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team