Zoeken

Marokkaans leger in Israël voor oefening

6 juli 2021 - 16:20 - Marokko

©

Een vliegtuig van de Marokkaanse luchtmacht is zondag geland op de militaire basis Hatzor in Centraal-Israël. Dit is een primeur.

Aan de vooravond van de start van een multinationale militaire oefening deze week onder leiding van de Verenigde Staten van Amerika, landde zondag voor de allereerste keer een C-130 vrachtvliegtuig van de Koninklijke Marokkaanse Luchtmacht op de militaire basis Hatzor in Centraal-Israël, meldt de Hebreeuwse website Walla.

Lees ook: Marokko neemt deel aan militaire oefeningen met de Verenigde Staten

De woordvoerder van Tsahal (de Israëlische strijdkrachten) verstrekte vooralsnog geen details over het aantal soldaten, de samenstelling van de bemanning aan boord, de duur van hun verblijf, noch over een eventuele deelname van soldaten van het Marokkaanse leger aan deze oefening.

"Tsahal werkt samen met verschillende buitenlandse landen en legers, tijdens oefeningen, vergaderingen op hoog niveau, onderzoek en gezamenlijke ontwikkelingen. We zullen het niet hebben over samenwerking met een bepaald land," zei hij.

Marokko normaliseerde afgelopen december de diplomatieke betrekkingen met Israël in ruil voor de Amerikaanse erkenning van het Marokkaanse karakter van de Sahara. Sindsdien hebben beide partijen zich ingespannen om hun militaire samenwerking te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team