Zoeken

Nieuwe premier van Israël bedankt Koning Mohammed VI

19 juni 2021 - 18:20 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft Naftali Bennett gefeliciteerd met zijn verkiezing tot premier van Israël. Bennett zond op zijn beurt een bericht van dankbaarheid aan de monarch.

"Ik dank Koning Mohammed VI van Marokko voor zijn hartelijke gelukwensen en ik betuig zijne Majesteit mijn diepe achting. Israël beschouwt Marokko als een belangrijke vriend en partner bij het streven naar vrede en veiligheid in de regio. Ik zal me inzetten om de Marokkaans-Israëlische betrekkingen te versterken," Twitterde de nieuwe sterke man van de Hebreeuwse staat in het Arabisch.

Lees ook: Koning Mohammed VI stelt nieuwe premier Israël gerust

De vorst heeft hem dinsdag in een brief zijn hartelijke gelukwensen overgebracht met zijn verkiezing tot minister-president van Israël en zijn beste wensen voor succes in zijn nieuwe hoge ambt.

Koning Mohammed VI bevestigde tegelijkertijd dat Marokko vastbesloten is zijn actieve rol en goede diensten voort te zetten, ten behoeve van een rechtvaardige en duurzame vrede in het Midden-Oosten, die alle volkeren van de regio de garantie zou bieden om in vrede, stabiliteit en harmonie naast elkaar te leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team