Zoeken

Marhaba 2022: broers Amrabat met de auto naar Marokko

20 juni 2022 - 17:40 - Sport

©

De Marokkaanse voetballers Nordin en Sofyan Amrabat werden glimlachend gespot in de haven van Tanger Med, waar zij deelnamen aan Operatie Marhaba 2022, die op 15 juni werd gelanceerd.

Voor de internationals Nordin en Sofyan Amrabat is het een groot genoegen gebruik te kunnen maken van deze gelegenheid die aan in het buitenland wonende Marokkanen wordt geboden om naar hun vaderland, naar hun familie of op vakantie te gaan.

Lees ook: Operatie Marhaba 2022 vandaag van start

Dit jaar zijn er van overheidswege enkele wijzigingen aangebracht, zodat de Marokkaanse diaspora in goede omstandigheden en met veel voorzieningen kunnen worden ontvangen. Velen van hen kiezen er deze zomer voor naar hun vaderland terug te keren, wat lange tijd onmogelijke was vanwege de Covid 19-pandemie. Deze leidde tot tal van beperkende maatregelen, waaronder de sluiting van de grenzen.

Volgens persagentschap MAP heeft de haven Tanger Med van de opgelegde lockdown gebruik gemaakt om haar behandelingscapaciteit verder te verbeteren. 150 miljoen dirham werd uitgetrokken om de ontvangstcapaciteit, het comfort en de controle van de reizigers te verbeteren.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: afschaffing tolheffing op wegen in Spanje

"Na de afgelopen twee jaar die overschaduwd werden door de gezondheidscrisis, is de haven Tanger Med klaar om Operatie Marhaba 2022 te lanceren onder toezicht van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit, zodat de Marokkaanse diaspora in de beste omstandigheden kan worden ontvangen," benadrukte Kamal Lakhmas, directeur van Tanger Med Passengers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team