Zoeken

Marokko: properste stranden in 2023

21 juni 2023 - 09:00 - Marokko

©

De Blauwe Vlag, een internationaal milieu-merk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens, zal tijdens het zomerseizoen van 2023 wapperen op 27 Marokkaanse stranden en drie jachthavens.

Voor toeristen is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor propere stranden met goede waterkwaliteit en veilige en propere jachthavens. Om het label te verkrijgen moeten stranden voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder waterkwaliteit, netheid, hygiëne, onderhoud, uitrusting, veiligheid en milieueducatie. Gedurende het hele seizoen worden steekproeven uitgevoerd om te controleren of nog steeds aan de eisen van het label wordt voldaan, aldus een persbericht.

Lees ook: Marokko wil zijn hotels op orde brengen

Voor de zomer van 2023 hebben Oued Laou, Essaouira, Mdiq, Sidi Ifni, Skhirate, Ain Diab en Safi Municipale de Blauwe Vlag ontvangen. Het label is aanwezig in 50 landen op alle continenten en is een symbool van milieukwaliteit en een wereldwijde referentie op het gebied van toerisme, milieu en duurzame ontwikkeling. Alle stranden waaraan het label in 2022 is toegekend, hebben hun vlag vernieuwd, met uitzondering van het strand van Moussafir in Dakhla, dat zijn aanvraag heeft ingetrokken vanwege lopende bouwwerkzaamheden, waardoor de toegang tijdelijk moeilijk is.

Lees ook: Marokko weer op de rails met sterke groei toerisme

De 27 schoonste stranden van Marokko in 2023 zijn: El Haouzia, Essaouira, Souiria Lkdima, Cap Bedouza, Safi, Sidi Rahal, Foum El Oued, Oum Labouir, Sidi Moussa Aglou, Imin N’Tourga, Sidi Ifni, Oued Laou, Rifienne, Al Minaa, de uitbreiding van Ain Diab, Bouznika, Skhirate, Plage des Nations, Sidi Abed, M’diq, Dalia, Achkar, Ba kacem, Oost Marina Smir, Arkemane en Saidia. Ook de jachthavens van Saidia, Al Hoceima en Smir kregen een Blauwe vlag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team