Zoeken

Hoge prijzen schrikken Marokkaanse diaspora af tijdens vakantie

10 juli 2023 - 21:30 - Economie

©

In Marokko worden zowel binnenlandse toeristen als wereld-Marokkanen geconfronteerd met de stijgende prijzen aan het begin van de zomervakantie. Minister Fatim-Zahra Ammor van Toerisme is hierover ondervraagd door parlementsleden.

Veel Marokkanen die ervoor hebben gekozen om hun zomervakantie door te brengen in de toeristische steden van het koninkrijk (83% volgens een recente enquête), zullen minimaal 700 dirham moeten betalen voor een overnachting in een hotel met zwembad. De prijzen kunnen van stad tot stad verdubbelen, waarschuwt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Royal Air Maroc: tarieven stijgen, wereld-Marokkanen woedend

In een schriftelijke vraag aan Minister Fatim-Zahra Ammor van Toerisme heeft de parlementaire groep van de PPS de stijgende prijzen die hotels en restaurants aan het begin van de zomer hanteren veroordeeld. Dit gebeurt in een periode van hoge inflatie, waardoor van de autoriteiten wordt verwacht dat ze maatregelen nemen om deze prijsstijgingen tegen te gaan, die "noch logisch, noch redelijk" zijn.

De PPS pleit ervoor om de prijzen te bepalen op basis van de koopkracht van de burgers, zelfs als de sector vrij is. Ze benadrukken ook de noodzaak van een controle op de kwaliteit van producten en diensten die door deze etablissementen worden aangeboden. De Marokkaanse toeristische sector heeft echter met veel andere problemen te kampen, waarvoor minister Fatim-Zahra Ammor oplossingen moet vinden om het toerisme te bevorderen.

Lees ook: Hoge prijs boottickets zorgt voor onvrede bij Marokkaanse diaspora

De partij wil ook weten welke maatregelen door het ministerie werden genomen om zowel Marokkanen die in het koninkrijk wonen als de Marokkaanse diaspora, een fijne zomervakantie te garanderen. Volgens een recent onderzoek is 49% van de Marokkanen van plan om deze zomer te reizen, wat 3 procentpunten hoger is dan vorig jaar. Maar vanwege de prijsstijgingen overweegt 35% hun vakantie te annuleren.

Bladna.nl