Zoeken

Van augmented reality tot sterrenkijken: Chamal’s zomerprogramma trekt toeristen

15 juli 2023 - 12:30 - Marokko

©

De zomervakantie is begonnen en de Noord-Marokkaanse regio "Chamal" is een bijzonder aantrekkelijke bestemming. Deze regio, die bekend staat om zijn bruisende badplaatsen, trekt elk jaar veel Marokkaanse toeristen aan. Volgens Rkia Alaoui, voorzitter van de Regionale Toeristenraad (CRT) van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, zal de regio tussen 15 juli en eind augustus weer een drukbezochte bestemming zijn, vooral met de terugkeer van Marokkanen die in het buitenland wonen.

De CRT en zijn partners zijn zich bewust van de grote stroom toeristen die de regio elk jaar bezoekt en werken heel het jaar door om ervoor te zorgen dat het seizoen goed verloopt. Zo heeft Tanger-Tetouan-Al Hoceima ontwikkelde toeristische infrastructuur, waaronder een uitgebreid wegennetwerk dat de verschillende steden en toeristische attracties met elkaar verbindt. Ook zijn er voldoende openbaarvervoersmogelijkheden en heeft de komst van de hogesnelheidstrein de reistijden aanzienlijk verkort.

Lees ook: Marokko wil in top 10 belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld

Bovendien biedt het noorden van Marokko een breed scala aan accommodatiemogelijkheden. Van luxe hotels en traditionele riads tot gasthuizen en hostels, de toeristische steden van de regio bieden opties voor elk budget. Daarnaast zijn de kustgebieden uitgerust met toeristische infrastructuur zoals resorts, hotelcomplexen en jachthavens waar nautische activiteiten, watersporten en diensten voor pleziervaarders worden aangeboden.

Voor het zomerseizoen 2023 heeft de regio een drukke evenementenkalender. Zo organiseert de CRT dit jaar een ’schatzoektocht’ met behulp van augmented reality om bezoekers op een speelse manier kennis te laten maken met de regio Chamal. De schatzoektocht bevat aanwijzingen op bepaalde locaties, en spelers kunnen punten verzamelen die kunnen worden ingewisseld voor prijzen.

Lees ook: Hoge prijzen schrikken Marokkaanse diaspora af tijdens vakantie

De raad heeft ook een cultureel en artistiek programma samengesteld voor de zomer. Toeristen kunnen genieten van activiteiten bij de vuurtoren van Cap Spartel, openbare plaatsen in de medina van Tanger, en het culturele en artistieke centrum Riad Sultan in dezelfde stad. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten gepland, zoals sterrenkijken bij de Hercules grotten en lezen op het strand dankzij de opgezette bibliotheken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team