Zoeken

Noodplan voor handelaars in medina van Tanger

11 januari 2022 - 15:40 - Marokko

©

De Regionale Delegatie voor Toerisme van Tanger heeft een door de wilaya van Tanger gesteund actieplan gepresenteerd om handelaren, ambachtslieden, winkeliers en andere toeristische actoren te steunen, die door de coronacrisis aan het wankelen zijn gebracht. De maatregel volgt op het programma voor restauratie en ontwikkeling van de medina van Tanger, dat in 2020 van start ging.

Een van de geplande acties is de lancering van een publiciteitscampagne die tot doel heeft de medina te promoten bij burgers. De campagne van de Regionale Raad voor Toerisme van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, zal ook verkoopruimten ter beschikking stellen van winkeliers. Ambachtslieden krijgen tevens een begeleiding bij hun overstap op e-commerce, meldt L’Economiste.

Lees ook: Tanger: autoriteiten verscherpen gezondheidsbeperkingen

De wilaya heeft onlangs ook het initiatief "Msarya F’Mdina" (wandeling in de medina) gelanceerd. Het initiatief wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Tanger, het Agentschap voor de Promotie en Ontwikkeling van het Noorden, de Regionale Directie voor Toerisme, de Regionale Directie voor Cultuur en de Vereniging van Toeristische Gidsen en zal een reeks wekelijkse toeristische en culturele bezoeken van de medina mogelijk maken.

Vanaf komende zaterdag kunnen bezoekers verschillende culturele, toeristische en religieuze plaatsen bezoeken en deelnemen aan workshops. In de toekomst zullen er nog meer activiteiten worden voorgesteld om de actoren van de sector te steunen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis en de sluiting van de grenzen.

Lees ook: Industriepark Moghogha in Tanger opgeknapt

Onder leiding van professionele gidsen vinden de wandelingen plaats vanaf verschillende locaties, waaronder Bab Kasbah, Syaghine, Bab Droj Miricane (De Amerikaanse Legatie), Bab Marsa, Bab Dar Dbagh, Bab Bahriya, Bab Gzenaya, en Accès Bouknadel (Villa Mabrouka). De wilaya kondigt aan dat het initiatief zal worden afgesloten met een receptie op het Bab Diwana-plein.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team