Zoeken

Noodlanding vliegtuig spelers Wydad Casablanca

23 maart 2023 - 14:00 - Sport

©

Het vliegtuig dat de spelers van Wydad Casablanca van de Democratische Republiek Congo naar huis vervoerde na hun wedstrijd tegen AS Vita Club (0-0), moest een noodlanding maken in Gabon vanwege een "technisch probleem".

Saad Drieb, vice-voorzitter van Wydad Casablanca, sprak zondag over het technische probleem waarmee het toestel kampte dat het Marokkaanse team naar huis terugvloog. Toen het probleem zich voordeed, werd een andere vlucht georganiseerd. Dat gebeurde "in goede omstandigheden en in enkele uren", aldus Drieb.

Lees ook: Algerije neemt apparatuur fotograaf Wydad Casablanca in beslag

Ook de spelers hadden weinig last van het incident volgens de clubverantwoordelijke. "De spelers verkeren in een voorbeeldige fysieke en mentale toestand", bevestigt Saad Drieb.

Lees ook: Wydad Casablanca heeft beste fans ter wereld

De wedstrijd tussen Wydad Casablanca en het Congolese AS Vita Club, vond op zaterdag 18 maart plaats in het Alphonse Massamba-Debat-stadion in Brazzaville. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel (0-0), waardoor de Marokkaanse spelers zich kwalificeerden voor de kwartfinales van de Afrikaanse Champions League. Ze zullen de Algerijnse club JS Kabylie ontmoeten tijdens de zesde en laatste speeldag van de groepsfase.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team