Zoeken

Aardbeving Turkije dwingt Ayoub El Kaabi om van club te veranderen

3 maart 2023 - 07:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Ayoub El Kaabi gaat een nieuwe impuls geven aan zijn carrière in Qatar. De aardbeving in Turkije op 6 februari veroorzaakte enorme verliezen voor zijn club, die gedwongen werd haar activiteiten op te schorten.

Na het overlijden van de Ghanese international Christian Atsu en Taner Savut, respectievelijk speler en sportief directeur van Hatayspor, lijkt de toekomst onzeker bij de club, die een schorsing van haar activiteiten heeft aangekondigd. De spelers die dat willen krijgen nu de kans om op zoek te gaan naar een nieuwe club. De Marokkaanse spits Ayoub El Kaabi bevindt zich onder de vertrekkers.

Lees ook: Ayoub El Kaabi ontvangt mooi bod

El Kaabi maakte dit seizoen in de Süper Lig 8 doelpunten in 21 wedstrijden, de Marokkaanse speler heeft getekend bij de Qatarese club Al Saad. De club maakte dit bekend op haar website. Hij blijft er tot het einde van het seizoen. Ayoub El Kaabi brak door op de Afrika cup 2018 en was één van de grote afwezigen op het WK 2022 in Qatar, ondanks het feit dat hij 5 doelpunten maakte tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Lees ook: Walid Regragui spreekt spelers die niet in Qatar waren

De Atlas Leeuw werd opgeleid bij de Racing Athletic Club van Casablanca en stapte over naar RS Berkane, dat hij in 2018 verliet voor China. Tussen 2019 en 2021 speelde hij voor Hebei FC in China en Wydad Casablanca. Hij verruilde in 2021 Wydad Casablanca voor Hatayspor. De aardbeving die Turkije trof heeft echter een einde gemaakt aan zijn contract. Hij heeft zich nu, vrij van alle verplichtingen, aangesloten bij Al Saad.

Bladna.nl