Zoeken

Algerije neemt apparatuur fotograaf Wydad Casablanca in beslag

18 februari 2023 - 19:00 - Sport

©

Kort na de aankomst van de sportdelegatie van Wydad Casablanca in Algerije voor de wedstrijd tegen JS Kabylie in het kader van de tweede ronde van de groepsfase van de CAF Champions League, deed zich een incident voor. De beveiliging van de luchthaven Houari Boumediene in Algiers nam de apparatuur van de fotograaf van de Marokkaanse club in beslag.

De sportdelegatie van Wydad Casablanca landde in Algerije met een vlucht via Tunesië, omdat Algerije in september 2021 haar luchtruim heeft gesloten voor Marokkaanse civiele en militaire vliegtuigen. De delegatie werd al snel geconfronteerd met moeilijkheden. Op Twitter liet de Marokkaanse journalist Youssef Belhaissi weten dat de Algerijnse autoriteiten de camera’s van de journalisten van Wydad in beslag hadden genomen toen ze uit het vliegtuig stapten op de luchthaven Houari Boumediene in Algiers.

Lees ook: Marokko ziet af van deelname aan CHAN 2023 in Algerije

Dit nieuw incident zorgde voor verontwaardiging op internet in Marokko. "Klachten zouden moeten worden ingediend bij de CAF [Afrikaanse voetbalbond] om Algerije te straffen voor het vermengen van sport en politiek," reageerde een Marokkaanse internetgebruiker woedend.

Lees ook: Marokko leert Algerije lesje over persvrijheid

De wedstrijd tussen Wydad Casablanca en JS Kabylie vond plaats op vrijdag 17 februari om 20 uur. De Algerijnse club uit Tizi Ouzou won met 1-0.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team