Zoeken

Nizar El Hajjaoui, viervoudig wereldkampioen pizza, failliet

26 maart 2023 - 18:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Nizar El Hajjaoui, de viervoudig wereldkampioen pizza uit Luxemburg, heeft zijn restaurant Niz Art Piazza in Perlé, nabij de Belgische grens, moeten sluiten vanwege de gevolgen van de Covid-19-crisis. Hij is echter vastbesloten om zijn zaak weer op te bouwen.

"Ik heb moeilijke maanden doorgemaakt. Het faillissement van Nizar Piazza in Perlé, gezondheidsproblemen," vertelde Nizar El Hajjaoui in een interview met Sud Info. De Luxemburgse pizzabakker moest zijn in 2017 geopend restaurant Niz Art Piazza sluiten. "We hebben goed gewerkt tot 2020 en het begin van de gezondheidscrisis. De volledige sluiting van horeca (hotels, restaurants en cafés), gevolgd door de beperkingen. Ik wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tijdens de Covid-jaren stonden we stil," legde hij uit.

Lees ook: Marokkaan op wereldkampioenschap pizza

Nizar El Hajjaoui ontving steun voor bedrijven die getroffen waren door de Covid-19-pandemie, maar dat bleek niet genoeg te zijn. "Het hielp om de kosten te dekken, maar het was niet genoeg. Het grote probleem dat ik ondervond was bij de CNS, de nationale veiligheidskas. Ik had vijftien werknemers en ik liep achter op de betalingen. Ik stond voor een aanzienlijke schuld. Ik probeerde te onderhandelen over een betalingsplan, maar dat lukte niet. Het faillissement was onvermijdelijk. Ik had geen andere keuze."

Lees ook: Een op tien pizzaiolos in Italië is Marokkaan

Deze problemen hebben de vastberadenheid van Nizar niet aangetast. "Ik probeer op te staan, ik wil de berg opnieuw beklimmen. Ik heb partners gevonden om mijn keuken voort te zetten. Ik begin een samenwerking met het Van der Valk hotel. Van donderdag tot zaterdag zal ik mijn pizza’s in live cooking aanbieden in één van de mooiste zalen van het restaurant. Het beste! Ik heb ook een andere samenwerking die in Mertzig van start gaat." Nizar heeft ook goede hoop dat zijn restaurant in Perlé zal heropenen. "Het avontuur is niet helemaal voorbij. Er is 90% kans dat nieuwe partners in het voorjaar een heropening aankondigen."

Bladna.nl