Zoeken

Koninklijke woede na uitspraken over Sebta en Melilla

16 april 2023 - 19:00 - Marokko

©

De uitspraken van Enaam Mayara, voorzitter van de Marokkaanse Senaat en lid van de Istiqlal-partij, over de Marokkaanse aanspraken op Sebta en Melilla, hebben tot grote woede geleid in het Koninklijk paleis. Nizar Baraka, secretaris-generaal van de partij, probeert de situatie te kalmeren.

Na zijn controversiële uitspraken over "de bevrijding van Sebta en Melilla" van de Spaanse bezetting, is Enaam Mayara op aandringen van Nizar Baraka, secretaris-generaal van de Istiqlal-partij, terug op zijn verklaringen gekomen. Hij heeft zijn standpunt uitgelegd en ontkend dergelijke uitspraken te hebben gedaan, meldt Al Akhbar. Hij overtuigde het koninklijk paleis echter niet, dat geschokt en kwaad reageerde op "deze blunder" van Enaam Mayara, meldt Goud.

Lees ook: Sebta en Melilla: Enaam Mayara krabbelt terug na kritiek

Als leider van de Istiqlal-partij probeert Nizar Baraka het vuur te blussen. Tijdens een ontmoeting met de leden van zijn partij herinnerde hij hen eraan dat de positie van de partij ten opzichte van Spanje in overeenstemming is met die van het koningshuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team