Zoeken

Marokkaan in VS smeekt om hulp om restaurant te redden

6 april 2023 - 19:00 - Wereld

©

De Marokkaanse eigenaar van een restaurant in de Verenigde Staten staat op het punt zijn zaak in Burlington te verliezen. Hij beschuldigt de eigenaar van het commerciële pand dat hij heeft gehuurd, van racisme en het ruimschoots verdubbelen van de huur. Hij roept mensen van goede wil op om te helpen.

Ali Amrani dreigt Little Morocco Cafe, zijn familierestaurant op Winooski Avenue North in Burlington, te verliezen. Hij huurde de winkelruimte van 150 vierkante meter in 2018, maar het vijfjarige huurcontract met eigenaar Hinsdale Properties verloopt op 31 juli en de huur stijgt van 2000 dollar naar 5000 dollar. Vastgoedbeheerder Jacob Hinsdale zei maandag dat hij heeft besloten de huur van het restaurant te verhogen vanwege meerdere problemen met de huurders, variërend van slechte communicatie tot overtredingen van de code in de afgelopen jaren, meldt vtdigger. Als de restauranthouders willen verlengen, zei hij, moest dat "tegen een prijs die het mij waard is om dit te verdragen".

Lees ook: Marokkaans restaurant in VS in conflict met influencer "Poupette Kenza"

Restauranteigenaar Ali Amrani beschuldigt Jacob Hinsdale van racisme en zei dat hij zich een huurverhoging van 150% niet kon veroorloven en op 31 juli gedwongen zou zijn te sluiten. Hij zou het restaurant te koop hebben gezet nadat het duidelijk was geworden dat Hinsdale niet wilde dat hij het huurcontract zou verlengen. Hij beweert op de website van het café dat Hinsdale hem vertelde dat hij "niet wilde dat mensen zoals wij zijn eigendom zouden huren". "Welke opties liet hij open toen hij zei dat hij zijn pand niet wilde verhuren aan mensen zoals ik? Dus ja, we hebben ons restaurant op de lijst gezet, maar we hebben dat pas gedaan na 21 september 2022, toen hij die racistische uitspraak deed", aldus de eigenaar van Little Morocco Cafe. Hinsdale zegt dat Amrani een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven.

Lees ook: Nizar El Hajjaoui, viervoudig wereldkampioen pizza, failliet

De relatie tussen de twee mannen blijft gespannen. Amrani roept nu mensen van goede wil op voor hulp (financiële donaties en gratis juridische bijstand), om zijn familierestaurant te redden dat bekend staat om het verstrekken van gratis maaltijden aan kwetsbare mensen tijdens de Covid-19 pandemie via het Everyone Eats programma van de staat. "Ze stelen het levensonderhoud van onze familie. Help ons alstublieft, want we hebben niet de middelen om dit te bestrijden. We vragen u allen om ons te komen helpen ons kleine familiebedrijf in leven te houden," zei Amrani in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team