6 oktober 2014 - 20:15 - Wereld
Nizar El Hajjaoui, Marokkaan uit België, neemt deze week deel aan het wereldkampioenschap pizza in de Italiaanse stad Rome.
De Marokkaanse kok is kandidaat in twee categorieën: Margherita en Calzone op maandag en dinsdag. Als hij zich kwalificeert dan neemt hij woensdag deel aan de finales.
Eerder won de Marokkaanse kok de titel van beste pizzabakker. Hij eindigde ook 18e op het EK-pizza en 31e op het laatste wereldkampioenschap in Rome.
Aan de Belgische krant DH vertelde Nizar hoe hij zijn pizza Margherita maakt: "eerst een laagje pikante tomatensaus, verse basilicum, oregano en olijfolie. Nog een beetje goede mozzarella en voilà".
Nizar El Hajjaoui vergeet zijn Marokkaanse roots niet in zijn keuken. In zijn pizzadeeg voegt hij altijd een beetje griesmeel toe, om een "lichte, krokante en goudbruine deeg" te verkrijgen.
Belasting betalen in Marokko verandert
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Emirati kroonprins richt holding op in Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Ihattaren kiest definitief voor Marokko boven Nederland
Hakim Ziyech met moeder, Nayef Aguerd en Kurt Zouma in Marrakech
Spanje vreest verlies Sebta en Melilla
Marokkaanse Sahara: nu ook Rusland?
Miss Univers en Marokkaanse verloofde: afrekening op Instagram
Algerije beschuldigt Marokko van "stelen" couscous
Meer dan derde Belg heeft buitenlandse roots
Marokkaanse courgette nekt Europese boeren
Gedwongen tot huwelijk in Marokko, daarna tot seks: Ariane’s strijd
Verplichte cursus voor Marokkanen vóór aankomst in Vlaanderen