6 oktober 2014 - 20:15 - Wereld
Nizar El Hajjaoui, Marokkaan uit België, neemt deze week deel aan het wereldkampioenschap pizza in de Italiaanse stad Rome.
De Marokkaanse kok is kandidaat in twee categorieën: Margherita en Calzone op maandag en dinsdag. Als hij zich kwalificeert dan neemt hij woensdag deel aan de finales.
Eerder won de Marokkaanse kok de titel van beste pizzabakker. Hij eindigde ook 18e op het EK-pizza en 31e op het laatste wereldkampioenschap in Rome.
Aan de Belgische krant DH vertelde Nizar hoe hij zijn pizza Margherita maakt: "eerst een laagje pikante tomatensaus, verse basilicum, oregano en olijfolie. Nog een beetje goede mozzarella en voilà".
Nizar El Hajjaoui vergeet zijn Marokkaanse roots niet in zijn keuken. In zijn pizzadeeg voegt hij altijd een beetje griesmeel toe, om een "lichte, krokante en goudbruine deeg" te verkrijgen.
Jonge Othman schrijft geschiedenis in Spanje
Lichaam vrouw gedumpt bij ziekenhuis in Marokko
ElGrandeToto weigert podium te delen met Saad Lamjarred
Ouders krijgen gelijk, baby in Marokko mag ’Massinissa’ heten
Strafschop bevrijdt Marokko en leidt tot kwartfinaleplek
Marokko’s cannabisbazen komen naar Amsterdam
Marokkaanse journalist door hel op Cuba vanwege pro-Israëlische mening
Kamervragen over stichting van profvoetballer Redouan El Yaakoubi
Verwarde Marokkaanse van dak in Istanbul gehaald en land uitgezet
’Imad Marrakech’ gaf vanuit Brusselse cel opdracht voor (vergis)moord
Terugroepactie in Marokko geproduceerde Peugeots
Mocro Maffia-acteur Marouane Meftah in de fout
Vrouw in Antwerpen vermomt zich als moslima om diefstal te plegen
Onveilig Brussel: de keiharde oproep van burgemeester Saliha Raïss