6 oktober 2014 - 20:15 - Wereld
Nizar El Hajjaoui, Marokkaan uit België, neemt deze week deel aan het wereldkampioenschap pizza in de Italiaanse stad Rome.
De Marokkaanse kok is kandidaat in twee categorieën: Margherita en Calzone op maandag en dinsdag. Als hij zich kwalificeert dan neemt hij woensdag deel aan de finales.
Eerder won de Marokkaanse kok de titel van beste pizzabakker. Hij eindigde ook 18e op het EK-pizza en 31e op het laatste wereldkampioenschap in Rome.
Aan de Belgische krant DH vertelde Nizar hoe hij zijn pizza Margherita maakt: "eerst een laagje pikante tomatensaus, verse basilicum, oregano en olijfolie. Nog een beetje goede mozzarella en voilà".
Nizar El Hajjaoui vergeet zijn Marokkaanse roots niet in zijn keuken. In zijn pizzadeeg voegt hij altijd een beetje griesmeel toe, om een "lichte, krokante en goudbruine deeg" te verkrijgen.
Marokkaanse familie El Ballouti terroriseert België
Ongerustheid in Tanger door grote actie bij Bank Al-Maghrib
Turbo voor de rechter voor moord op echtgenoot Rym Fikri
H&M goes Marrakech in nieuwe collectie
Megaproject gaspijpleiding Marokko-Nigeria start in Dakhla
Marokkanen in opstand tegen zomertijd
Marokkaanse familie El Ballouti terroriseert België
H&M goes Marrakech in nieuwe collectie
Racisme in België live op televisie onthuld
Chaos met pelgrimsvluchten in Saoedi-Arabië: Marokko komt met oplossing
Gasleiding Nigeria-Marokko: VS wil meedoen!
Ryanair in Marokko: droom wordt nachtmerrie
Klaas opgelicht door grote liefde, 85.000 euro verdwenen in Marokko
Marokko redt Spanje van totale black-out na massale stroomuitval