Zoeken

Nivea in opspraak door reclame over Marokko fans

18 december 2022 - 12:00 - Marokko

©

Het Duitse cosmeticamerk Nivea heeft zich de woede van internetgebruikers op de hals gehaald na een controversiële reclame gericht op Marokko.

In een poging een nieuw product te promoten heeft Nivea Marokkaanse internetgebruikers boos gemaakt door een vrouw te laten poseren met de Marokkaanse vlag op haar gezicht geschilderd en met een trieste glimlach.

Lees ook: Duitse zender Welt biedt excuses aan Marokkaanse spelers

De foto toont ook de score (2-0) van de wedstrijd tussen Marokko en Frankrijk in de halve finale van het WK, met het bijschrift: "Nivea steunt met 100% de meest succesvolle Afrikaanse natie, 0% spijt. Met Nivea Micellair Water 0% Residu kun je je huid bevrijden van schmink en tranen, waardoor je huid schoon en klaar is om je team weer aan te moedigen."

Lees ook: Atlas Leeuw Romain Saïs ster van Netflix-serie

"Ik zou het begrijpen als dit voor alle teams voor de halve finale werd gedaan, maar dit is schandalig", reageerde een gebruiker op Twitter. Een andere gebruiker had kritiek op het feit dat Nivea de advertentie niet maakte na de vroege uitschakeling van Duitsland, maar ervoor koos Marokko en Kroatië te trollen, ondanks de sterke prestaties van beide landen in Qatar. "Nivea post dit op Instagram en verwacht geen backlash te zien of te krijgen? Je post alleen over Kroatië en Marokko? Waarom geen bericht over Duitsland? Argentinië? Of andere grote landen?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team