Zoeken

Meilandjes verliezen samenwerkingen met Nivea en Hallmark na islamofobe uitspraken

30 november 2021 - 20:20 - Cultuur

©

De familie Meiland verliest lucratieve deals met zowel huidverzorgingsmerk Nivea, kaartenbedrijf Hallmark en het matrassenmerk Emma, vanwege uitspraken over de Islam van moeder Erica Renkema. Toch zegt ze niets van haar uitspraken terug te nemen.

"Vrouwen met een hoofddoek lijken wel pinguïns. Ik kan niet tegen een hoofddoek" en "Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wilt gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid," zijn uitspraken van de 57-jarige Erica Meiland, die volhoudt niets van haar uitspraken terug te willen nemen.

Lees ook: Grote toename racisme-meldingen in Nederland

Kaartenbedrijf Hallmark bood wenskaarten aan met bekende uitspraken van de familie Meiland, zoals "Mij niet bellen" en "Wijnen, wijnen, wijnen". De anti-islamitische uitspraken van Erica waren zo onaanvaardbaar voor het bedrijf dat ze de samenwerking zonder enig overleg hebben stopgezet.

Matrassenbedrijf Emma had een samenwerking met realityster Maxime Meiland, de dochter van Erica. Op Instagram schrijft het bedrijf dat de opmerkingen haaks op de waarden van het bedrijf staan. "Omdat wij Maxime niet willen beoordelen op basis van de standpunten van haar moeder, hebben we haar de kans gegeven om publiekelijk te reageren. Ze heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven."

Lees ook: CEO sportkledingmerk Venum beschuldigd van racisme

En ook huidverzorgingsmerk Nivea zet de samenwerking met de familie Meiland per direct stop. Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea bevestigde dat via een woordvoerder aan ANP. "Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea, omarmt inclusiviteit en diversiteit op alle gebieden. We zetten ons in voor acceptatie en gelijkheid en zijn tegen elke vorm van discriminatie. Door een samenwerking met Maxime zou het voelen alsof we ons verbinden aan een gedachtegoed dat niet bij ons past. Nivea is er namelijk voor iedereen, ongeacht religie, afkomst, geslacht, seksuele geaardheid en leeftijd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team