Zoeken

Nieuwe vrachtverbinding tussen havens Malaga en Tanger Med

8 maart 2023 - 16:00 - Economie

©

De rederij Peregar is maandag begonnen met een nieuwe regelmatige vrachtverbinding tussen de havens van Malaga en Tanger Med.

De zeer belangrijke lijn zal een bijdrage leveren aan "de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Marokko en Europa en diensten verlenen aan bedrijven die gevestigd zijn in het gebied van de haven van Malaga", aldus José Moyano, directeur van de havenautoriteit van Malaga. De 153 meter lange container carrier Friedrich Russ verzorgt de dienst. Het schip vertrekt om 14.00 uur uit de haven van Malaga naar Tanger Med en keert de volgende ochtend terug naar Malaga, meldt El Estrecho Digital.

Lees ook: Toename vrachtverkeer tussen Motril en Marokko

Volgens de directeur van Peregar, Joaquin Perez-Munos Subiris, beantwoordt de zeeverbinding "aan een historische wens om Noord-Afrika met Zuid-Europa te verbinden en is ze bedoeld als aanvullende haven op Algeciras, als antwoord op de opstoppingen in de Straat van Gibraltar". Concreet betekent dit dat de activiteiten worden geoptimaliseerd, de transittijden worden verkort en de economie van de regio uiteindelijk nieuw leven wordt ingeblazen.

Lees ook: Zeevervoer: CMA CGM lanceert ’Butterfly Morocco Shuttle’

De nieuwe lijn zal het vervoer van goederen uit de textiel-, automobiel- en voedingssector mogelijk maken. Op middellange termijn wil de rederij ook het vervoer van passagiers integreren, zegt Joaquin Perez-Munos. De verbinding "geeft zekerheid aan logistieke agenten in het zeevervoer, omdat zij weten dat er een andere lijn tot hun beschikking staat voor de invoer en uitvoer van goederen", aldus Natalia Sanchez, vice-voorzitter van de Confederatie van ondernemers van Malaga.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team